Recepten

Pondu met gekookte vis

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Gang: Hoofdgerecht

Keuken: Afrikaanse keuken

Smaak: Pittig

Techniek: Koken

Ingrediƫnten voor 4 personen

500 g pondu (bladeren van de cassaveplant)

1 gekookte vis naar wens

2 groene paprika's

200 g prei

zout

1 ui

3 dl palmolie

groene peper

Hulpmiddelen

Blender, grote kookpan

Voorbereiding

Was de pondu onder koud stromend water.

Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika's.

Was de prei en schil de ui.

Maak de vis schoon en kook deze.

Doe de pondu, de paprika's, de prei en de ui in een mengkom
en pureer dit.

Bereidingswijze

Doe de groentepuree in een pan.

Voeg een eetlepel zout en 1 liter water toe.

Laat dit alles ongeveer 20 minuten koken.

Voeg de palmolie, gekookte vis en de groene peper naar smaak
toe.

Roer alles goed door elkaar.

Laat het nog 15 minuten koken tot alles gaar is.

Serveertips

Serveer dit gerecht met cassave of rijst.