Recepten

Thomson /Mpiodi

thomson mpiodo chinchard 1thomson mpiodo chinchard 2thomson mpiodo chinchard 3

Dit is het nationale gerecht van Congo.

Deze vis is betaalbaar voor Congolezen uit alle klassen van de Congolese maatschappij. Het is een goede basis aan vitamine als bijgerecht bij de dagelijkse basis maaltijd van FUFU. (de Congolezen eten gem. 1 a 2 keer per
maand kip)Deze vis is echt een Feestmaal op zich voor de Congolese bevolking, en wordt gegeten met de kop nog aan de romp! (ook deze eet men op). Iedereen eet het, de kostprijs is vergelijkbaar met Makreel.

Bereiding:

De vis goed schoonmaken. Verwijder de binnenkant, maar snij de kop niet van de romp!

Snij knoflook, ui en gember fijn.

Maak met de mixer een mixje van: citroensap-nootmuskaat-knoflook-gember-ui- en zout.

Dompel de hele vis in deze mix. Verhit de olie in een pan op het vuur en bak de vis hierin.