Project zonne energie

Nu het weeshuis en de waterpomp zijn gerealiseerd, is er behoefte aan elektrische stroom en goed werkende apparatuur.

Het energienet van Kinshasa is niet erg betrouwbaar. Zo ontstond het idee om het weeshuis en de waterpomp zelfstandig van zonne-energie te voorzien.

In oktober 2011 hebben wij contacten gelegd met focus VZW, die op haar beurt weer uitstekende contacten onderhoudt met Solar Zonder Grenzen. http://www.solarzondergrenzen.be/

Een team van twee jonge ingenieurs hebben in januari 2012 naast een aantal lopende projecten in de Congo ook ons tehuis bezocht, en onderzoek gedaan naar de stroombehoefte van ons tehuis.

img 0628img 0629img 0634

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 25 oktober 2011 zijn de eerste contacten gelegd tussen het HHCCA en Focus vzw, om de mogelijkheden af te tasten voor een zonne-energie installatie voor ons Tehuis te realiseren.

Eenmaal thuisgekomen is er een begroting gemaakt en zijn verdere plannen ontwikkeld. Zo is er aan educatie voor het onderhoud gedacht, zal er een groep vrijwilligers worden opgeleid, die ook aan de bouw van het systeem zullen werken.

Op 25 oktober 2011 zijn de eerste contacten gelegd tussen het HHCCA en Focus vzw, om de mogelijkheden af te tasten voor een zonne-energie installatie voor ons Tehuis te realiseren.

focus

In Januari 2012 zal er een team van Belgische Ingenieurs ons Tehuis bezoeken. Zij zullen ons verslag uitbrengen van de huidige situatie en de benodigde apparatuur. http://www.cee-focus.be/

Op 8 december 2012 heeft onze Belgische zusterorganisatie HHAvzw een Benefietavond georganiseerd ten behoeve de aankoop en aanleg van de zonnepanelen.

zonnen-panelen1

Een gezellige avond met een geweldige opbrengst!  Alle deelnemers: Bedankt!

Niettemin is het vereiste bedrag nog net niet gehaald.

Uw steun is meer dan welkom om van dit groene, duurzame project een succes te maken.

De stichting Stichting Heart & Hands in Action / Belg├»e (HHA) helpt ons met de financiering van het project.